Ce înseamnă Brâncuși pentru voi? Lasă răspunsul pe Poarta Sărutului de la Artmark

Astăzi se împlinesc 145 de ani de la nașterea sculptorului Constantin Brâncuși, iar Poarta Palatului Cesianu-Racoviţă de pe strada C.A. Rosetti din Capitală, clădire ce găzduieşte Galeriile Artmark, a fost transformată în „Poarta Sărutului”.

Până luni, 22 februarie, cei care-și doresc pot lăsa un mesaj pe „instalația amenajată”, răspunsul la întrebarea «Ce înseamnă Brâncuși pentru voi?».

„Si eu am lăsat un mesaj pe Poarta Sărutului. Am zis că Brâncuși pentru mine înseamnă iubire infinită, pentru artă, pentru România, pentru inspirație. Iubire infinită așa cum ne-a lăsat și Constantin Brâncuși Coloana Infinitului. Cu siguranță mesajul meu a fost completat de alte mesaje. Scopul este să aduce opera lui Brâncuși în contemporaneitate și să menținem spiritul viu al maestrului”, a declarat în emisiunea De 10XRomânia Alina Panico, PR Manager Galeriile Artmark.

Poarta Sărutului a fost realizată de Constantin Brâncuşi pe parcursul anului 1938, fiind amplasată pe aleea de la intrarea din parcul oraşului Târgu Jiu. Opera se numeşte Poarta Sărutului deoarece pe feţele fiecărei coloane este încrustat un simbol al sărutului, aşa cum a fost el imaginat de artist: ca două jumătăţi de cerc, aproape unite.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.