6.341 de persoane care efectuează dializă au fost vaccinate anti-COVID

arhiva

Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat  că 6.341 de persoane care efectuează dializă  au primit prima doză de ser, rata de acoperire vaccinală în rândul acestei categorii fiind de aproximativ 60%.

Şeful CNCAV a solicitat centralizarea datelor furnizate de către principalii operatori în domeniu din ţară. Au răspuns solicitării operatori care deţin 78 de clinici de dializă din România, în cadrul cărora sunt tratate aproximativ 11.100 de persoane. În ţara noastră, există aproximativ 13.000 de astfel de pacienţi, a indicat el.

Gheorghiţă a menţionat că, potrivit raportărilor realizate de către operatori, s-a constatat o tendinţă de scădere a numărului de cazuri de COVID-19 confirmate în rândul pacienţilor dializaţi.

Potrivit acestuia, activitatea de vaccinare pentru persoanele cu dializă continuă în perioada următoare, fie prin intermediul echipelor mobile la centrele de dializă, fie prin transportarea cu prioritate a pacienţilor la centrele de imunizare.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.