Mărțișor cu mărțișor construim Teatrul Grivița 53

Grivița 53 este acum doar o adresă din București, dar poate deveni adresa unui teatru. Și fiecare dintre noi poate participa la ridicarea lui.

Teatrul Grivița 53 se construiește cărămidă cu cărămidă, zid cu zid și acum mărțișor cu mărțișor. Este noua campanie de strângere de fonduri pentru ridicarea acestui edificiu.

Mărtișoarele sunt cărămizi în miniatură, obiecte unicat, create manual de copiii de la Galeria Basil.

Le puteți cumpăra de la Târgul Mărțișorului organizat de Muzeul Țăranului Român în weekendul 27, 28 februarie și pe 1 Martie, între orele 10-17.

Și pentru că sunt speciale, sunt cu autograf. Artiștii – ctitori care susțin această campanie vor fi prezenți la Muzeu.

S-au implicat activ și sufletește: Marian Râlea, Oana Pellea, Maia Morgenstern, Marius Manole, Ilona Brezoianu, Rodica Mandache, Vlad Logigan, Mirela Zeta, Turor Aaron Istodor, Antoaneta Cojocaru, Ioana Marchidan, Cabiria Morgenstern, Alexandra Fasolă, George Ivașcu, Medeea Marinescu, Dana Rusu, Alexandru Sinca, Crina Semciuc, Anca Sigartău, Claudiu Bleonț, Adriana Trandafir, Magda Catone, Irina Margareta Nistor, Maria Miu, Iuliana Vîlsan, Corina Moise și alții.

Un mărtișor = 53 lei. 

Este cifra care urmărește tot acest demers. Cărămizile ctitor, un alt obiect simbol, poate fi achiziționat cu 53 de euro.

”Acum este o machetă. La anul poate fi un teatru: Grivița 53 – primul teatru construit împreună”  este mesajul postat de Chris Simion – Mercurian, pe pagina sa de Facebook.

”Inițiativa noastră este mai mult decât realizabilă. Avem de construit 1400mp. Cu 33.000 de ctitori putem începe șantierul. 1 ctitor = 1 cărămidă G53 = 5 mărțișoare cărămizi simbol”.

Dacă nu aveți cum să ajungeți la târg, le puteți comanda din orice colţ al ţării la adresa de e-mail teatru@grivita53.ro sau la telefonul 0727.100.856 și vor fi livrate prin curier. Plata se face fie în contul RO86RZBR0000060019288653 (Asociația Culturală Grivița 53 ) sau folosind cardul. Găsiți toate detaliile pe https://www.grivita53.ro/martisoare-g53/

 

Proiectul Teatrului Griviţa 53 s-a născut în 2017, din iniţiativa regizoarei Chris Simion – Mercurian, și a fost prezentat în cadrul Festivalului Undercloud. Cu banii obținuți din vânzarea casei moştenite de la bunica sa, ea a cumpărat terenul de pe Calea Griviţei 53, pentru a costrui, după mai bine de 75 de ani, primul teatru independent din România.

Un proiect care are deja o recunoștere specială, a primit, anul acesta, decorația “Meritul Cultural” din partea Presedinției Romaniei.

NR: fotografiile au fost preluate de pe Facebook Grivita53.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.