Noi neînțelegeri pe tema Planurilor Urbanistice Zonale!

Apar noi neînțelegeri pe tema Planurilor Urbanistice Zonale! Se-ntâmplă în contextul în care primarul Capitalei, Nicușor Dan, a declarat că va cere suspendarea PUZ-urilor pentru sectoarele 2, 3, 4, 5 și 6, pe o perioadă de doi ani.

Edilul șef susține că, prin aceste PUZ-uri, sute de hectare de spațiu verde vor fi betonate.

Mai mulți primari de sector și consilieri generali nu sunt însă de acord cu această decizie.

Președintele PNL București, Violeta Alexandru, a anunțat că nu este de acord cu suspendarea PUZ-urilor timp de doi ani. Consilierii PNL vor vota însă proiectele inițiate de primarul Nicușor Dan pentru o suspendare de 3 luni, timp în care să se remedieze problemele.

Lăsarea Bucureștiului fără niciun fel de reglementare în materie de urbanism, pentru o perioadă de doi ani înseamna mult, este de parere Violeta Alexandru. Aceasta decizie ar înseamna blocarea oricărui proiect de dezvoltare în București, inclusiv a celor care respectă toate normele în vigoare. Ea spune că a discutat cu Nicușor Dan, care a fost de acord cu micșorarea perioadei.

În aceste 3 luni sunt așteptate propunerile de corectare ale PUZ-urilor pe care primarul general Dan le consideră de natura a încălca prevederile legale.

Și primarii sectoarelor 3 și 5 au criticat decizia primarului general.

Edilul sectorului 3, Robert Negoiță, este de părere că desființarea Planurilor Urbanistice Zonale va produce haos în Capitală. El spune că decizia a fost luată fără consultări și dezbateri.

Totodată, primarul sectorului 5, Cristian Popescu-Piedone, a atras atenția că Bucureștiul va rămâne printre cele mai puțin dezvoltate capitale europene și că investitorii se vor îndrepta către alte mari orașe din Uniunea Europeană.

Proiectele pentru suspendarea Planurilor Urbanistice Zonale pentru sectoarele 2,3,4,5 și 6 vor fi discutate și votate în ședința Consiliului General al Capitalei de vineri, 26 februarie.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.