Gerul are un impact negativ asupra pielii!

Vremea geroasă are un impact negativ asupra pielii. Aceasta devine uscată, fragilă şi sensibilă. Crăpăturile care apar la nivelul epidermei şi temperaturile scăzute afectează negativ vasele de sânge, a detaliat Elmira Handjan, dermatolog şi cosmetolog din Sankt Petersburg.

„Persoanele cu piele sensibilă sunt expuse, în perioada rece a anului, riscului de apariţie a bolii rozaceea sau cuperoza, care este o afecţiune dermatologică inflamatorie, caracterizată prin înroşirea feţei.

Episoadele de rozacee pot afecta aspectul estetic al pielii, în special atunci când diferenţele de temperatură din cameră şi din exterior variază destul de mult. Expunerea prelungită la vânt rece şi ger, contribuie la faptul ca vasele de sânge ale feţei să înceapă să-şi piardă elasticitatea şi, în cele din urmă, să se spargă. 

Vizual, acest fapt se va manifestă prin înroşirea permanentă a feţei şi apariţia unor punctuleţe mici roşii pe ten. Femeile sunt mai afectate de temperaturile scăzute, comparativ cu bărbaţii, deoarece pielea lor este mult mai fină şi mai sensibilă”, a explicat expertul.

Specialistul recomandă persoanelor care au aceste probleme ca, în sezonul rece, să folosească creme de protecţie (Cold-Cream), iar accentul principal ar trebui să fie pus pe hidratare.

„Cremele Cold-Cream protejează pielea şi vasele de sânge şi, în acelaşi timp, hidratează pielea. Buzele, ca şi pielea, trebuie, de asemenea, protejate de temperaturile scăzute, cel mai indicat este să folosiţi balsamuri de buze hrănitoare, hidratante şi accesibile, cumpărate din farmacii.

În cazul în care vorbim despre cazuri mult mai grave, când balsamul nu face faţă, iar uscăciunea cutanată, fisurile epidermei şi cojirea pielii persistă sau progresează, trebuie să recurgeţi la alte remedii şi să folosiţi unguente sau creme speciale care vindecă tenul afectat”, a mai recomandat Elmira Handjan.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.