Sectorul 4 vrea 117 milioane de euro din PNRR pentru modernizare unităților de învățământ!

arhivă

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a declarat astăzi, că Autoritatea Locală a depus, deja, proiecte în valoare de 117 milioane de euro, pentru finanțare din Programul Național de Relansare și Reziliență (PNRR). Toate aceste proiecte vizează modernizarea unităților de învățământ, conform lui Băluță.

În ultimii ani, Sectorul 4 a reușit să modernizeze peste 20 de școli și grădinițe. Este vorba atât despre lucrări de consolidare, cât și despre lucrări pentru îndeplinirea standardelor de siguranță la incendiu.

Toate aceste lucrări au necesitat investiții de peste 280 de milioane de lei, dintre care 80 de milioane au reprezentat finanțări din fonduri europene, iar alte 30 din Progeul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), etapa a doua, a mai spus edilul de la „Grand Arena”.

De asemenea, prin Programul Operațional de Competitivitate, toate unitățile de învățământ din Sectorul 4 vor fi dotate cu aparatura necesară cursurilor online, iar elevii vor dispune de tablete și internet.

Prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), Autoritatea Locală A Sectorului 4 va obține 20 de milioane de lei, bani necesari pentru dotarea unităților de învățământ cu toate materialele de protecție și dezinfecție necesare în lupta împotriva pandemiei Covid-19, a mai declarat Daniel Băluță.

Declarațiile primarului Sectorului 4 au survenit cu ocazia finalizării lucrărilor la unul dintre sediile Grădiniței nr. 30, de pe Bulevardul Dimitrie Cantemir. Gradinița a fost consolidată și îndeplinește, acum, cerințele de securitate la incendiu. Aici vor putea învața 200 de preșcolari.

Deoarece, în zona Tineretului, cererea de locuri în învățământul preșcolar este foarte mare, Gradinița Nr 30 a fost extinsă cu un nou sediu, aflat la intersecția dintre Bulevardul Tineretului și Calea Văcărești, fosta Școală 100, a mai explicat Băluță.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.