Ziua mondială a protecţiei civile

arhiva

La data de 1 martie a fiecărui an este marcată Ziua mondială a protecţiei civile. La 1 martie 1972 a intrat în vigoare Constituţia Organizaţiei Internaţionale a Protecţiei Civile (International Civil Defence Organisation, ICDO).

În 2021, Organizaţia Internaţională a Protecţiei Civile îşi va sărbători cea de-a 90-a aniversare, fiind astfel una dintre cele mai vechi organizaţii internaţionale din lume.

Tema din 2021 a Zilei mondiale a protecţiei civile – „Strong civil protection to preserve the national economy” – face apel la o protecţie civilă puternică pentru protejarea economiei naţionale.

Pentru a controla şi chiar a opri răspândirea coronavirusului, multe ţări au pus în aplicare măsuri stricte, inclusiv izolarea şi închiderea frontierelor pentru a limita circulaţia oamenilor. Acest lucru a cauzat perturbări majore în sectorul economiei la toate nivelurile.

În prezent, Organizaţia Internaţională a Protecţiei Civile are 59 de state membre, 16 state cu statut de observator şi 23 de membri afiliaţi.

Adunarea generală este autoritatea supremă a organizaţiei şi este alcătuită din delegaţi reprezentând statele membre, potrivit http://icdo.org. Secretarul general al ICDO este numit de Adunarea generală.

La 14 octombrie 2020, în această funcţie a fost numită dna Njoupouo YAP Mariatou.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.