Mihai Mereuță „Habitat”: „Organizarea serviciului de salubrizare profund discriminatorie, în București”

Presedintele Ligii Asociațiilor de Proprietari „Habitat”, Mihai Mereuță, consideră că organizarea serviciului public de salubritate este una profund discriminatorie, în București.

Persoane care locuiesc în cartiere diferite, dar ale aceluiași oraș, București, nu doar că au obligații diferite – la unii se plătește o taxă de salubritate, la alții nu, dar beneficiază și de parametrii diferiți ai acestui serviciu, spune Mereuță.

Această incoerență duce și la lipsa unei infrastructuri unitare, la nivelul întregii Capitale, infrastructură care să permită o adevărată colectare selectivă și valorificarea deșeurilor, este de părere președintele Ligii „Habitat”.

Președintele Ligii Asociațiilor de Proprietari este de părere că infrastructura de gestionare a deșeurilor ar trebui să fie dezvoltată de către Municipalitate, pentru a fi unitară în tot orașul și pentru ca ea să rămână la un același nivel pentru toate sectoarele, indiferent de schimbarea operatorilor de salubritate.

Mihai Mereuță mai acuză și lipsa de transparență a autorităților locale, care, atunci când discută despre serviciile publice esențiale, precum termoficarea sau salubritatea, nu consideră necesar să aducă la discuții și reprezentanții beneficiarilor acestor servicii publice, adică ai cetățenilor și ai asociațiilor de proprietari.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.