Scăderi considerabile ale sosirilor şi înnoptărilor în unităţile de cazare din România, în luna ianuarie

Foto: Adriana Baciu

Unitățile de cazare din România au înregistrat, în luna ianuarie, scăderi considerabile la sosiri și înnoptări, respectiv cu 39,6% și 43,9% mai puțin față de perioada similară a anului trecut.

Potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică, la punctele de frontieră, sosirile vizitatorilor străini au scăzut, raportat la perioada de referinţă, cu 59%, iar plecările în străinătate ale vizitatorilor români cu 63,1%.

Referitor la sosirile în structurile de primire turistică, cele ale turiştilor români au reprezentat 96%, în timp ce turiştii străini au reprezentat 4%, cea mai mare pondere fiind deţinută de cei din Europa (80,7%), dintre care 72,3% din ţările UE.

Datele INS arată că situația este aproximativ similară în cazul procentelor înregistrate în cazul înnoptărilor în unitățile de cazare. Durata medie a şederii, în ianuarie, a fost de 1,8 zile la turiştii români şi de 2,3 zile în cazul turiştilor străini, iar județele fruntașe au fost Braşov, Prahova, Bucureşti, Suceava și Bihor.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.