Restricţii pentru turiştii care vor merge în Grecia

Persoanele vaccinate împotriva COVID-19, cele care au un test negativ sau au dobândit anticorpi în urma unei infecţii cu noul coronavirus, vor putea vizita Grecia în această vară, a declarat marţi ministrul grec al turismului, Harry Theocharis, potrivit Reuters.

,,Grecia este pregătită cu un protocol sanitar complet pentru vara 2021 şi intenţionează să-şi deschidă la jumătatea lunii mai sezonul turistic de vară”, a spus oficialul grec într-un mesaj transmis de la Atena pentru Târgul de Turism de la Berlin.

El a precizat că ,,Turiştii sunt bineveniţi dacă înaintea călătoriei au fost vaccinaţi, ori au anticorpi, ori au fost testaţi negativ pentru COVID-19”, dar a mai adăugat că ,, turiştii vor fi supuşi unor teste aleatorii”.

Comisia Europeană a anunţat că va prezenta pe 17 martie un pachet de măsuri axat pe desfăşurarea călătoriilor şi ridicarea restricţiilor impuse din cauza pandemiei în Uniunea Europeană, pachet care va include şi o propunere privind ,,paşapoartele verzi digitale”.

Acest document digital va arăta dacă titularul său a fost sau nu vaccinat anti-COVID-19, rezultatele la testele de COVID-19 efectuate, sau dacă a avut coronavirus.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.