Piedone își îmbunătățește propriul „manual de deszăpezire”

Sursa Foto: Primaria Sectorului 5 /Facebook

Edilul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a declarat pentru București FM că, încă din timpul nopții trecute, coordonează personal acțiunea de deszăpezire.

„Dacă, așa cum ați spus, <manualul de deszăpezire> a fost elaborat, în trecut, la Sectorul 4, înseamnă că acesta trebuie urmat și chiar îmbunătățit”, a răspuns Piedone la întrebarea București FM cu privire la stadiul acțiunilor de deszăpezire.

Noaptea trecută, au fost aplicate tratamente cu material antiderapant, pe poduri, rampe și pante, dar s-a intervenit și în zona unităților de învățământ și a celor sanitare, pentru ca, dimineața, la prima oră, să nu existe dificultăți în trafic sau acces îngreunat în școli și spitale, a explicat Cristian Popescu.

Acum, 54 de utilaje sunt pregătite să intervină, pentru a se asigura că traficul rutier, dar și cel pietonal se desfășoară în cele mai bune condiții, conform edilului.

La această oră, echipajele de deszăpezire se află în așteptare în cele șase puncte fixe, capetele de traseu, de pe raza sectorului: Piața Constituției, Academia Militară, Piața Ferentari, intersecție cu Bulevardul Pieptănari, Șoseaua Alexandriei, intersecție cu Măgurele, Strada Mihail Sebastian, intersecție cu Calea 13 Septembrie, Strada Antiaeriană, intersecție cu Calea 13 Septembrie.

„Dar avem utilaje dispuse și în alte două puncte pentru situații de urgență, cum ar fi deszăpezirea la spitale sau școli”, a menționat Piedone.

Alături de echipajele de deszăpezire se află și echipaje ale Poliției Locale Sector 5, pentru a elibera, la nevoie, calea utilajelor .

Societatea Salubrizare SA are în stoc 400 de tone de material antiderapant solid, a dat asigurări primarul Sectorului 5.

Cristian Popescu Piedone a dispus, totodată, ca echipele DGASPC Sector 5 să efectueze acțiuni pentru depistarea persoanelor fără adăpost și cazarea acestora în centrele sociale.

„Avem utilaje, pot spune că ne putem mândri cu cea mai nouă și cea mai bună flotă de mașini de pe raza Municipiului București, atât pentru deszăpezire, cât și pentru strângerea gunoiului. Suntem pregătiți. Astăzi, pentru ninsoare, sunt 54 de utilaje în capete de program. Acestea așteaptă doar să intervină în teritoriu. Utilaje sunt și sunt de ultimă oră (…). În ciuda problemelor legate de achiziția acestor utilaje de către vechea administrație, ele există și ne facem treaba cu ele”, a declarat pentru București FM Piedone.

Sursa Foto: Primaria Sectorului 5

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.