Pe Bulevardul Carol I nr. 66, Sector 2, chiar la intersecția cu.Calea Moșilor, s-a sesizat faptul că un ornament de beton lung de aproximativ 8 metri al unui imobil P+2 este instabil.
Zona a fost împrejmuită cu bandă inscripționată de către lucrători I.S.U.B.I.F.
Imobilul este monument istoric, iar pe zidurile sale se au fost amplasate niște plăcuțe roșii care avertizează asupra pericolului căderii tencuielii.
Incidentul a fost transmis către I.S.C., Ministerul Culturii și Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic.
Deși, Primăria Capitalei spune că reprezentanți ai Administrației Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS) ar fi fost la fața locului, nu am găsit pe teren decât reprezentanții ISU și pe cei ai Companiei Municipale de Consolidări.
În zonă, unde bucăți din ornamentele clădirii amenințau să cadă, direct pe trotuar, punând în pericol viețile trecătorilor, au ajuns, cu maximă operativitate, echipele de
intervenție ale Companiei Municipale de Consolidări. Deși angajații nu și-au primit salariile pe lunile decembrie, ianuarie și februarie , muncitorii au montat rapid schele în fața clădirii, pentru îndepărtarea părților de tencuială aflate în pericol de cădere.
Operațiunea de punere în siguranță a fost demarată cu operativitate, la solicitarea Poliției Locale a Municipiului București, a declarat Ovidiu Dobra, șef de șantier la Compania Municipală de Consolidări.
Asta în ciuda faptului că astfel de operațiuni de punere în siguranță nu sunt contractate cu Primăria Capitalei și, deci, nu sunt plătite către Compania de Consolidări.
Cetățenii spun că întreaga zonă a Bulevardului Carol I și a Căii Moșilor, partea veche, este plină de clădiri care au pe ziduri avertismente de tipul: „Atenție, cade tencuială” sau „ocoliți, cade tencuială”!
Ele sunt atât de obișnuite încât trecătorii nici nu le mai bagă în seamă. Ei spun că au de ales între a risca să fie accidentați de bucățile de tencuială desprinse de pe ziduri sau de mașinile aflate în trafic.