Campanie de informare privind drepturile românilor care lucrează în străinătate

Ministerul Muncii a demarat, împreună cu Inspecţia Muncii, o campanie de informare a românilor care lucrează în străinătate cu privire la modul de recrutare, condiţiile de muncă şi drepturile acestora.

Anunțul a fost postat de ministrul de resort, Raluca Turcan, pe Facebook.

Raluca Turcan a precizat că românii care se deplasează la muncă în străinătate vor avea acces la informaţii şi în gări, aeroporturi şi puncte de trecere a frontierei.

”Am avut astăzi o primă discuţie cu ataşaţii pe probleme de muncă din ţările europene, reprezentanţii Ministerului în cadrul misiunilor diplomatice din străinătate, pentru a ne asigura că sezonierii din România care doresc să muncească în alte state o vor putea face în condiţii de siguranţă şi vor avea toate informaţiile de care au nevoie. Tocmai pentru a evita disfuncţionalităţile din anii trecuţi, la reluarea activităţilor sezoniere în ţările europene, am demarat deja împreună cu Inspecţia Muncii o campanie de informare cu privire la modul de recrutare, la condiţiile de lucru şi la drepturile pe care le au românii care lucrează în străinătate”, a transmis Raluca Turcan.

Informaţii despre condiţiile de muncă ale românilor în mai multe ţări sunt publicate şi pe site-ul Ministerului Muncii.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.