Franța, Italia și Germania suspendă vaccinarea cu AstraZeneca

Update: Vaccinul AstraZeneca/Oxford nu cauzează coagularea sângelui, a declarat luni Agenţia de reglementare a vaccinurilor din Marea Britanie.

Spania va suspenda vaccinarea cu serul AstraZeneca pe o perioadă de 15 zile, în urma acordului convenit în cadrul reuniunii de urgenţă convocate luni pentru a dezbate acest subiect de guvernul central cu provinciile regionale.

Decizia a fost adoptată la câteva ore după ce Franţa, Germania şi Italia s-au alăturat listei ţărilor care au suspendat administrarea acestui vaccin.

Franţa a decis să suspende din precauţie folosirea vaccinului de la AstraZeneca.

Preşedintele Emmanuel Macron a declarat, într-o conferință de presă, că a luat această decizie până la primirea unui aviz al Autorităţii Europene a Medicamentului, ce va fi comunicat marţi după-amiază.

Macron a spus că speră că vaccinarea cu acest ser să fie reluată rapid dacă avizul Autorităţii Europene o va permite.

Tot astăzi, Agenţia italiană a medicamentului, AIFA, a decis, tot din precauţie şi în mod temporar, în aşteptarea unei decizii de la Agenţia Europeană a Medicamentului, să interzică utilizarea vaccinului de la AstraZeneca pe tot teritoriul naţional.

De asemenea, au mai suspendat imunizarea cu serul AstraZeneca, Germania, Olanda, Irlanda de Nord, și Norvegia.

România, Austria, Estonia, Letonia, Lituania și Luxemburg au oprit vaccinările doar cu anumite loturi de doze de la AstraZeneca.

 

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.