Emil Pantelimon (Manager Cor Madrigal): ”Responsabilizarea celor mici trebuie să devină o prioritate”

Despre Ziua Internațională a Apei, despre Programul Național Cantus Mundi România și lansarea, în premieră națională, a ”Water song” au aflat Andreea Bratu și Alex Minculescu de la Emil Pantelimon, manager Cor Madrigal, invitat în Matinalul ”Bună dimineața, București!”, pe 98.3 și live pe Facebook-ul București Fm, via Skype.

”Dedicarea în zona ecologiei devine din ce în ce mai prioritară și reușim să îmbinăm în mod plăcut natura și muzica. Până pe 22 martie, specialiștii noștri selecționează de la copiii din toată țara sunetele pe care ei le identifică la apă”, spune Emil Pantelimon.

Dacă vrei să afli ce trebuie să facă toți copiii implicați în proiect, ce trupă de percuție este în proiect, ce spun cei de la Apele Române – parteneri ai inițiativei, VEZI VIDEO.

”Responsabilizarea celor mici trebuie să devină o prioritate în activitatea lor de zi cu zi. Apa, cea din care suntem și noi compuși, și pe care des o vedem batjocorită, o aducem ca un subiect important”, explică Managerul Madrigal. Despre sloganul «Prețuiește Apa» și lansarea pe 21 martie a ”Water Song” sub forma unui videoclip, acesta punctează: “Corul Madrigal și Programul Cantus Mundi au obișnuit fanii cu aparițiile video. Suntem în filmări. Deja compilăm sunetul apelor. Cel mai interesant rezultat, vorbeam și cu Zoli Toth, este că cei mai mulți dintre copii vor da la Conservator, la Percuție. Facem un brainstorming național referitor la cum putem noi să protejăm mai bine apa”.

Legat de proiectul Școala de Mediu Cantus Mundi, lansatanul acesta în luna februarie, Emil Pantelion spune: ”Am inceput anul cu foarte multă ecologie. E și un serial video cu mii de vizualizări și mult feed-back. Școala de Mediu lansată a venit cu această completare că grija de mediu trebuie să o alăturăm implicării muzicale a copiilor, pentru a face totul cât mai plăcut. Alături de Water Song ne va duce la mai puține amenzi peste 30 de ani. Copiii vor înțelege că altfel trebuie să tratăm natura și apa. Să înțeleagă că apa este o sursă epuizabilă. Cei mici înțeleg cu responsabilitate lucrul acesta. Prin muzică, mișcarea ecologică trebuie susținută puternic”.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.