VIDEO: Totul despre „Călătoria umanității”, cea mai mare pânză de artă din lume
Articol de Vicentiu Andrei, 17 martie 2021, 17:50
20 de ore pe zi timp de șapte luni cu 1.065 pensule și 6.300 litri de vopsea…
…Celebrul artist britanic Sacha Jafri a obținut titlul Guinness World Record pentru „Cea maI mare pânză de artă” din lume!
Odată cu declanșarea Pandemiei Covid-19, mulți dintre noi am simțit că timpul s-a oprit, că normalul din viețile noastre este pe cale să se schimbe. Ne-am speriat, ne-am stresat, familiile noastre au fost despărțite, distanța devenind noua regulă socială, cei dragi s-au îmbolnăvit și poate că au plecat de lângă noi într-o altă dimensiune, iar sentimentul de nesiguranță, de incertitudine pentru ziua de mâine s-a instalat rapid în sufletele noastre. Unii dintre noi, însă, au folosit această neliniște pentru crearea tabloului unui viitor în care speranța, accesul la educație, sănătate și tratament, la o viață mai bună, să depășească stadiul unui vis, devenind realitatea zilei de mâine.
Celebrul artist britanic Sacha Jafri, care acum locuiește la Dubai, a obținut oficial titlul Guinness World Record pentru „Cea mai mare pânză de artă” din lume pictând timp de șapte luni, 20 de ore pe zi, lucrarea sa ajungând la dimensiunea de peste 17.000 de metri pătrați, echivalentului a două terenuri de fotbal.
Într-o ediție specială a emisiunii „Întâlniri Capitale”, Adelina Tocitu îți prezintă povestea acestei „minuni” moderne!
Creată în sala de bal de la Atlantis, The Palm, în timpul lockdown-ului, „Călătoria umanității” este descrisă ca o „Capela Sixtină Modernă”, iar proiectul său „Humanity Inspired” este considerată cea mai mare inițiativă socială, artistică și filantropică la nivel mondial din istorie. Prin acest proiect, artistul britanic Sacha Jafri vrea să strângă, împreună cu organizațiile și cu partenerii pe care îi are alături, 30 de milioane de dolari, suma care va fi folosită pentru schimbarea vieții celor mai nevoiași copii, din cele mai sărace regiuni ale lumii, cei mai afectați de consecințele Pandemiei COVID-19.
Astfel, pictura monumentală „Călătoria umanității” a fost împărțită în 70 pânze care vor fi vândute în patru licitații anul aceasta.
Grandioasa lucrare, împreună cu celebra „colecție retrospectivă de 18 ani”, realizate de artistul britanic Sacha Jafri, vor fi expuse până în luna mai la cea mai mare galerie din Emiratele Arabe Unite, Galeria Leila Heller, care se află în Alserkal Avenue, Dubai.
Recunoscut pe scară largă ca unul dintre cei mai influenți artiști din lume, pictorul britanic, Sacha Jafri a strâns puțin peste 60 de milioane de dolari SUA din vânzarea operei sale în ultimii 18 ani. Sacha Jafri este cel mai tânăr artist din istorie (la 42 de ani) căruia i s-a oferit un turneu retrospectiv de 18 ani, vizitând 30 de orașe din 24 de țări de pe toate cele cinci continente ale lumii, lucrările sale fiind prezentate în cele mai proeminente instituții de artă din întreaga lume. Colecționarii lui Jafri includ nume mari precum: Familia conducătoare din Emiratele Arabe Unite, Familia Regală Britanică, Sir Richard Branson, Sir Paul McCartney, ASR Principele William (Ducele de Cambridge), David Beckham, Eva Longoria, George Clooney, Bill Gates, Carlos Slim , Simon Cowell, Huda Kattan, Roger Federer, Ronaldo, Eric Clapton, Deepak Chopra, Sir Terence Conran, Sir Paul Smith, Oprah Winfrey, Leonardo DiCaprio, Sachin Tendulkar, Virat Kohli, Sonam Kapoor, printre mulți alții.