2021 – anul hackerilor! Specialiștii ne dau sfaturi și idei să ne păzim

Specialiștii spun că trebuie să fiți foarte atenți la orice mesaj primit de la persoane necunoscute sau chiar de la instituții în care aveți încredere. Infractorii se bazează tocmai pe această încredere, care generează neatenție.

Compania de securitate informatică Bitdefender a avertizat că printre țintele răufăcătorilor sunt clienții băncilor. Aceștia primesc emailuri ca și cum ar veni din partea băncii, în care sunt somați să intre pe un link și să actualizeze datele personale. Sunt informați că li se pune poprire pe cont în cazul în care nu vor face cât mai rapid această operațiune.

În emailul respectiv sunt însemnele oficiale și culorile instituției bancare. Dacă accesează acele link-uri, victimele își oferă pe tavă informațiile de conectare în contul bancare, iar infractorii transferă banii de acolo.

Uneori nici nu este nevoie să fie introduse datele. O dată accesat link-ul malițios, pe dispozitiv se instalează un virus care permite atacatorului să vadă tot ce tastează victima, deci să aibă acces și la parole.

Așadar, nu accesați email-uri de acest tip fără a contacta serviciul cu clienții al băncii respective.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.