Ministerul Sănătăţii ar putea schimba formula de calcul a incidenţei, cumulată la 14 zile

arhivă

Ministerul Sănătăţii şi-a propus să schimbe formula după care se va calcula incidenţa infectarilor cu COVID 19 cumulată la 14 zile la mia de locuitori.

În funcţie de valoarea indicelui, judeţele sunt incluse în scenariul verde, galben sau roşu. Astăzi a avut loc o  întâlnire intre reprezentanţii Institutului Naţional de Sănătate Publică cu cei ai Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.
Incidenţa acumulată la 14 zile la mia de locuitori ar putea să fie calculată luând în considerare 14 zile pentru care raportările privind cazurile de infecţie cu virusul SARS-COV-2 sunt complete – a declarat secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, doctor Andreea Moldovan.

În acest moment, sunt situaţii în care DSP-urile raportează târziu numărul de cazuri de infecţie sau este trecută o cifră care nu aparţine niciunui judeţ.

Moldovan a explicat că în situaţia actuală nu se poate şti unde sunt probleme şi unde nu pentru a se lua măsurile de sănătate publică adecvate. De asemenea, a menţionat că sunt judeţe în care testarea este redusă şi că şi-au propus ca oamenii să aibă acces mai repede la testare.

Moldovan a mai adăugat că se doreşte obţinerea unei imagini clare a situaţiei din teren şi că până marţi, la prânz, vor face simulări, specialistii urmând să se întâlnească din nou, marţi la ora 13:00.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.