Secţia de Arşi de la Spitalul „Bagdasar-Arseni” a primit avizul Ministerului Sănătăţii

Secţia de Arşi de la Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar-Arseni” a primit aprobarea Ministerului Sănătăţii, informează Primăria Sectorului 4.

Ca urmare a aprobării, secţia a fost inclusă în reţeaua naţională destinată tratamentului pacienţilor cu arsuri grave.

„Special reconfigurată pentru asigurarea tuturor funcţiunilor medicale în condiţii de maximă siguranţă, noua unitate pentru marii arşi, singura construită în România în ultimii 20 de ani, cuprinde două săli de operaţie, politraumă şi chirurgie estetică, o sală de pansamente, una pentru tratamentul arsurilor, spaţii de sterilizare, precum şi trei rezerve cu câte un pat, dotate cu aparatură de ultimă generaţie, în care pacienţii cu arsuri grave vor putea fi trataţi la cele mai înalte standarde. Totodată, sala de operaţii pentru urgenţe va putea fi utilizată şi de alte specialităţi, în funcţie de necesitate. În plus, sălile au pereţi şi tavane din inox, iar toate suprafeţele sunt realizate din panouri tratate antiseptic pe bază de compuşi din ioni de argint, eficienţi împotriva celor mai periculoase şi răspândite tipuri de bacterii. Rezervele au pereţi vitraţi, care să permită controlul vizual al pacienţilor”, precizează Primăria sectorului 4.

Până luni, când Ministerul Sănătăţii a avizat includerea secţiei în reţeaua naţională, aceasta funcţiona în cadrul Secţiei ATI de la Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar-Arseni”. A fost necesară modificarea structurii unităţii şi alinierea la reglementările normativului în vigoare în vederea aprobării funcţionării acesteia pentru tratarea pacienţilor cu arsuri severe.

„Avizarea primită ieri de la Ministerul Sănătăţii închide o investiţie primordială care arată, o dată în plus, că se poate să lucrăm împreună, pentru oameni. Primăria Sectorului 4 a investit în această secţie, din fonduri proprii, suma de 7,5 milioane de lei”, afirmă primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.