Vacanţa de primăvară a fost prelungită

arhiva

Vacanţa de primăvară va avea loc în perioada 2 aprilie – 4 mai, pentru a reduce mobilitatea în actualul context epidemiologic, a anunţat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, într-o conferinţă de presă.

” În acest fel, perioada lunii aprilie, care este cea mai critică din perspectivă epidemiologică, va beneficia de o scădere a mobilităţii prin acordarea acestei vacanţe în tot sistemul de învăţământ preuniversitar”, a explicat ministrul.

Potrivit acestuia, examenul de Bacalaureat se va desfăşura la datele planificate,  între 28 iunie şi 1 iulie, probe scrise.

Vor fi echivalate ca şi anul trecut competenţele, cu excepţia celor din promoţiile anterioare care vor susţine competenţele digitale.

Simulările examenelor de Bacalureat şi Evaluarea Naţională vor avea loc până la 31 martie.

Evaluările la clasa a IV-a şi a VI-a au loc în aprilie, dar evaluările la clasa a II-a vor fi programate în cursul lunii mai.

Evaluare naţională va fi decalată şi se va derula în perioada 5 iulie – 8 iulie, urmând ca admiterea în liceu să se facă după 8 iulie.

Din motive de protecţie sanitară, Programul naţional de acţiuni remediale va fi posibil doar până la pragul de infectări cu SARS-CoV-2 de 6 la mia de locuitori.

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.