Iulia Pop și Ilinca Ghișoiu (Danube Sounds): ”Invităm toți muzicienii români să se înscrie în acest program”

Despre Danube Sounds – un proiect dedicat artiștilor, dezvoltat prin programul ”Music Moves Europe” al Comisiei Europene, a aflat Alex Minculescu de la Iulia Pop, Cofondator Overground Music, și Ilinca Ghișoiu – Mentor Danube Sounds, invitate în Matinalul ”Bună dimineața, București!”, pe 98.3 și live pe Facebook-ul București Fm, via Skype.

”Danube Sounds strânge artiști din Europa Centrală și de Est. Practic, îi pune să compună piese și îi aduce în fața unor producători mari, cu șansa de a scoate un EP. Dar, cred că cea mai mare șansă pentru un artist este de a colabora cu artiști din alte țări. Sunt doi producători foarte mari implicați în acest proiect: producătorii muzicali Steve Dub și Mo Hausler. Ei au lucrat cu mari artiști precum The Chemical Brothers, The Prodigy, Moby, Daft Punk, Katy Perry, Clean Bandit, Björk, Everything Everything, Bat For Lashes, Marina and the Diamonds și One Direction. Așa că invităm toți muzicienii români, indiferent că sunt producători, compozitori, instrumentiști sau ingineri de sunet, să se înscrie în acest program”, spun Iulia și Ilinca.

Dacă vrei să afli cum se fac înscrierile, care sunt criteriile de selcție, cum se crează super-grupul prin care se poate crea demo-ul pentru concurs, cine sunt mentorii din România, care sunt țările participante, vezi VIDEO.

”Artiștii selectați vor fi invitați la Budapesta în celebrul studio A38. Toate cheltuielile de acolo sunt acoperite de program. În prima fază sunt mentorii programului, ei fac prima selecție. Fiecare țară din proiect a delegat niște mentori. Apoi, cei doi productori, Steve Dub și Mo Hausler, vor face selecția finală. Singura dorintp este ca minim 3 membrii din super-grupă să fie din 3 țări diferite. În rest, liber la creație! E un program care cuprinde foarte multe arii. Proiectul este coordonat de A38 din Budapesta. Noi suntem doar partenerii pe România”, explică Iulia Pop și Ilinca Ghișoiu.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.