Hotărârea de Guvern cu noile restricţii, publicată în Monitorul Oficial!

Hotărârea de Guvern care prevede noile restricţii aplicabile în funcţie de rata de infectare cu COVID-19 din fiecare localitate a fost publicată, în această seară, în Monitorul Oficial.

Printre prevederi se numără limitarea circulaţiei, de la ora 20:00, în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, în localităţile care au incidenţă mai mare de 4 la mie, dar şi închiderea operatorilor economici la ora 18:00. Cu cât incidența este mai mare, cu atât se înăspresc și restricțiile.

Autoritățile au decis că noile măsuri vor fi aplicate începând de duminică pentru ca operatorii economici să aibă timp să se pregătească.

În ceea ce privește Bucureștiul, prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunțat că sâmbătă va fi convocat Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă.

”Vom convoca mâine Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă şi vom da măsurile care vor fi cu aplicabilitate de duminică”, a anunţat prefectul Capitalei, Alin Stoica.

El a spus că nu poate preciza ora la care va fi convocat CMBSU, dar, cel mai probabil, se va întâmpla ”undeva între orele 11:00 şi 14:00”.

”Avem şi o serie de întrebări, ştim că sunt multe întrebări legate de partea asta, se colectează întrebările şi mâine vom avea şi mai multă claritate pe toate măsurile care se vor aplica”, a mai spus Alin Stoica.

Lista tuturor restricțiilor stabilite la nivel național o găsiți AICI.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.