”Ethan cel care am fost” – o carte despre lumea copiilor așa cum nu o știți

O carte pe care nu ar trebui să o lăsați necitită, mai ales dacă sunteti părinte sau profesor, ba chiar mai mult ar trebui să o recomandați și copiilor de la 10 ani în sus este ”Ethan cel care am fost”, scrisă de Ali Standish și apărută la editura Corint Junior în traducerea Iulianei Dumitru.

Personajul principal al cărții este Ethan, un băiețel care fusese plin de viață până nu demult iar acum părea că nu mai știe ce să facă și că nu ar mai avea nici un rost să își facă planuri de viitor. Povestea este spusă chiar de Ethan care se descrie astfel:

”Ce știu despre mine 1. Mă numesc Ethan Truitt. 2. Am doisprezece ani și patru luni. 3. Sunt în mașină de cincisprezece ore, patru minute și treizeci și două de secunde. (….) 5. Fratele meu mai mare, Roddie, care sforăie lângă mine, mă urăște. 6. Uneori mă urăsc și eu. Pentru că știu că sunt responsabil pentru tot ce s-a întâmplat la Boston. 7. De aceea vechiul Ethan, cel care am fost, nu mai există”,

Cam dure cuvinte pentru un băietel de 12 ani. Dar ce se întâmplase? Pănă de curând Ethan avea o viață plină de sens la Boston: toată ziua pe skateboard, fan al echipei de baseball Red Sox, tovarășul de nădejde al fratelui său mai mare, Roddie. Totdeauna vesel, totdeauna dispus să accepte o provocare și totdeauna gata să pornească într-o aventură alături de prietena lui cea mai bună, Kacey. Dar asta a fost înainte. Acum, tot ce-și dorește Ethan e ca o anumită întâmplare să nu se fi petrecut niciodată. Kacey nu ar fi avut accidentul, familia lui nu s-ar fi mutat în Georgia, iar el nu ar fi fost chinuit de amintiri dureroase și de un necruțător sentiment de vinovăție. Chiar si după dispariția lui Kacey, noaptea târziu mersese de multe ori lângă casa ei și privise fereastra de la camera prietenei lui. Acum aceasta era mereu în înuneric.

Ultimul lucru la care se așteaptă Ethan e să se împrietenească din nou cu cineva. Dar cum o poate face când el însuși se urăște? Are nevoie de o a doua șansă, iar aceasta îi este oferită de Coralee, o fată isteață, care are ea însăși secrete. Amândoi, avându-i în preajmă pe cei dragi lor, vor trece testul încrederii, fiindcă ceea ce își ascund, deși le pune viața în pericol, îi și apropie.

Ce se va întâmpla de fapt cu Etahn? Va mai lua el legătura cu familia lui Kacey? Dar Coralee ce secrete are? Toate acestea vă las să le aflați singuri atunci când veți citi cartea pe care nu o veți mai lăsa din mână până când nu veți întoarce si ultima pagină

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.