Iridex încetează activitatea la depozitul de deşeuri de la Chiajna!

Operatorul depozitului de deşeuri Chiajna, a anunţat că îşi încetează activitatea.

Totul ca urmare a faptului că Primăria Municipiului Bucureşti nu a prelungit prin act adiţional contractul pe care îl are încheiat cu societatea, până la atingerea capacităţii proiectate şi autorizate de depozitare.

”Neprelungirea acestui contract obligă la sistarea activităţii, conform prevederilor contractuale, PMB urmând să preia întreg depozitul şi amenajările aferente. Printr-un act adiţional la contractul existent, pentru activitatea de monitorizare post închidere, se va asigura legalitatea desfăşurării acestei activităţi”, se precizează într-un comunicat transmis de Iridex.

Operatorul adaugă că din august 2020 şi până în prezent a transmis PMB câteva scrisori şi trei notificări prin care a solicitat să-şi exprime opţiunea referitor la oprirea depozitării şi preluarea depozitului, precum şi încheierea unui act adiţional privind securizarea depozitului. La niciuna din aceste scrisori şi notificări PMB nu a dat niciun fel de răspuns.

Sistarea depozitării, în lipsa actului adiţional, poate conduce la oprirea tuturor instalaţiilor aferente depozitului, fapt ce poate produce ”un grav accident de mediu, cu efecte deosebite asupra populaţiei”, mai transmite Iridex.

IRIDEX a anunţat deja societăţile de salubritate cu care se află în relaţii contractuale despre rezilierea acestor contracte, conform clauzelor specifice.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.