Un eşec cât o victorie, noroc cu portarul Florin Niţă

Nici nu s-a terminat bine meciul cu Germania, că deja au început să curgă laudele la adresa Tricolorilor. Unii din presă scrisă şi chiar de la televiziuni, spun că naţionala nu a jucat rău, că am pierdut cu Germania cu doar 1-0 şi doar ghinionul ne-a privat de un egal.

Asta e mentalitatea specialiştilor din fotbalul românesc, specialişti care au făcut tot timpul dintr-o înfrângere, un mare succes.
După victoria smulsă în extremis în faţa Macedoniei de Nord ,,o forţă în fotbalul de pe bătrânul continent’’, au existat totuşi câteva voci ale unor foste glorii ale fotbalului autohton, voci care au ţinut să precizeze că ,, mai e mult până departe’’, iar naţíonala lui Mirel Rădoi, este de fapt la începutul unui drum şi este lipsită deocamdată de coerenţă şi de unitate în mai toate compartimentele.

În al doilea meci din grupă J, România a pierdut cu 1-0 confruntarea cu Germania şi numai intervenţiile demne de cartea recordurilor ale portarului Niţă şi au fost vreo şapte, au făcut ca nemţii să nu închidă lumina în tot cartierul.
Singurul gol al partidei, a fost marcat în minutul 16 de Gnabry.

După Generaţia de Aur care a avut tot timpul o mentalitate de învingător, eu cred că este fără comentarii declaraţia de după meci a căpitanului Naţionalei, Vlad Chiricheş : ,, Sunt obosit, am avut mult de alergat, dar cred că am scăpat bine cu un gol primit.
Cred că este clar că obiectivul nostru este să terminăm grupa pe locul 2, nu s-a putut să obținem mai mult din acest joc. Știam că întâlnim un adversar dificil și că pot să ne pună în dificultate. Dar am reușit să avem momente bune’’.

În urma eşecului victorios cu Germania, România coboară pe locul 4 în grupă, pe primele două poziţii fiind Germania şi Armenia cu 6 puncte, urmate de Macedonia de Nord şi Naţionala noastră cu căte 3 puncte. Ultimele două locuri din grupă, sunt ocupate de Islanda şi Liechtenstein cu zero puncte.

Următorul meci al tricolorilor este miercuri în deplasate cu Armenia, echipă care a câştigat acasă cu 2-0 confruntarea cu Islanda.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.