VIDEO: Radu Mihaiu, Primar Sector 2 – „Toată lumea mai greșește, dar contează mult cum e făcută această greșeală”

Despre suspendarea activității unui club din sector, despre respectarea regulilor de funcționare din Piața Obor, colectarea deșeurilor voluminoase și curățenia din sector a aflat Alex Minculescu de la Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, invitat în matinalul „Bună dimineața, București!”, pe 98.3 FM.

„Au fost date amenzile. Nu este important să încasăm bani. E o linie importantă de tras: segmentul HoReCa suferă. E important să înțelegem și că sunt oameni care au job-urile amenințate de pandemie. Dar, sunt unii care respectă regulile și sunt alții care le ignoră. Ce s-a întâmplat în weekend la acel club este că nu avea nici autorizație de funcționare, nici de construcție, nici aviz de la Mediu. Se pare că sunt și suspiciuni de evaziune fiscală acolo. Sunt nereguli multe. Eu cred că nu putem să mai mergem în derâderea legii și a regulilor pe care încercăm să le respectăm cu toții ca să trecem peste pandemie”, expică Primarul Radu Mihaiu.

Dacă vrei să afli ce au spus cei de la club, ce spune Primarul despre cum a fost gestionată Piața Obor în acest weekend, despre cosurile de gunoi, despre contractele individuale cu Supercom, vezi VIDEO.

„Sunt nereguli de la cele mai mari la cele mai mici. Am fost și prin piețe și am văzut acolo că, în mare parte, oamenii respectă regulile. Am încercat să îi rog să respecte aceste lucruri, că suntem într-o situație excepțională. Trebuie să facem un efort consistent. Toată lumea mai greșește, dar contează mult cum e făcută această greșeală”, spune Primarul Sectorului 2.

Despre cele 42 de tone de deșeuri voluminoase colectate, Radu Mihaiu punctează: „În ultima sâmbătă din fiecare lună, colectarea este gratuită pentru cetățenii din Sectorul 2. Deșeurie voluminoase sunt colectate gratuit în fiecare sâmbătă din fiecare lună. Este o activitate consistentă de curățenie și în jurul blocurilor, pe străzi, în jurul parcurilor, pe ape. Este nevoie de persistență în efort și să scoatem acest sector de sub ani și ani de gunoaie care nu au fost adunate. Avem de înlocuit și de montat peste 6.000 de coșuri de gunoi. E nevoie de 11.000 de coșuri. Am vorbit cu operatorul de salubritate. Se vor monta zilnic aceste coșuri.”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.