Bine de citit: „Jumătatea întunecată”

Roman scris de Stephen King, de citit în metrou sau pe plajă la mare. Cine are balansoar în fața casei, merge și acolo. Dacă nu sunt disponibile aceste variante, ideea ar fi să găsim un loc în care să citim câteva pagini sau chiar capitole, apoi lăsăm cartea și ne vedem de altele, iar a doua zi continuăm de unde am rămas. Tot în același loc, pentru că și romanul este relativ liniar și cred că e indicat să asortăm locul în care citim cu desfășurarea acțiunii din “Jumătatea întunecată”.

Deci, ce avem noi aici? Un om cu personalitate dublă, una dintre ele este un scriitor oarecare iar cealaltă un scriitor de succes, iar aceste două fațete ale aceluiași individ nu prea se agreează una pe cealaltă. Pare interesant? Păi chiar ar putea fi, dar asta doar dacă luați la pachet și filmul realizat după carte, în care Timothy Hutton cred că a fost cea mai potrivită alegere pentru a interpreta acest dublu rol.

În concluzie, recomand în ordine cronologică mai întâi romanul (eu l-am citit în urmă cu mulți ani în tramvai, pe atunci nu era metrou pe traseul meu obișnuit) și apoi filmul, realizat (btw) de George Romero. Dacă vă mai amintiți, regizorul cu pricina a făcut și “Noaptea morților vii”, așa că… spor la citit și la vizionat.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.