Două proiecte de salubrizare din Sectorul 1 au fost respinse!

Consilierii locali din Sectorul 1 au respins două proiecte privind salubrizarea şi unul referitor la Complexul Multifuncţional Caraiman propuse de primarul Clotilde Armand.

Ordinea de zi a fost respinsă, întrucât nu au fost suficiente voturi, înregistrându-se 12 voturi ‘pentru’, 7 abţineri şi 7 ‘împotrivă’.

Viceprimarul PNL Ramona Porumb a spus în şedinţă că nu au fost întrunite condiţiile pentru a fi convocat de îndată Consiliul Local.

”Sunt proiecte care pot fi dezbătute în cadrul unei şedinţe ordinare sau extraordinare şi sperăm ca, pe mai departe, să nu mai aveam astfel de şedinţe”, a afirmat Ramona Porumb.

La rândul său, consilierului local PNL Adrian Oianu spune că el și colegii din grupul său politic pe care-l reprezintă vor să înţeleagă argumentele pentru care a fost propus un anume ONG pentru colaborarea cu Complexul Caraiman.

Consilierul local PSD Daniela Popa spune că nu reprezintă o urgenţă consolidarea capacităţii unei asociaţii.

Primarul Clotilde Armand a spus și ea că nu autoritatea locală a selecţionat ONG-ul: ”Acest ONG a venit la noi, nu l-am selecţionat noi, ei au venit şi au propus proiectul”.

Pe ordinea de zi a şedinţei de marţi erau proiecte privind reducerea temporară a frecvenţei de salubrizare a străzilor şi exercitarea dreptului de control al Consiliului Local Sector 1 pentru determinarea cheltuielilor necesare pentru prestarea serviciului public de salubrizare de către Romprest.

Un alt proiect stipula încheierea unui acord de parteneriat între Sectorul 1 şi Asociaţia Colegiul Pacienţilor, în vederea implementării unui program din fonduri europene privind elaborarea şi promovarea unei strategii de optimizare a serviciilor de asistenţă medicală acordată de Complexul Caraiman din subordinea Consiliului Local.

Cele două proiecte privind salubrizarea au fost respinse de Consiliul Local în şedinţa din 23 martie.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.