Românii care au nevoie de transplant pulmonar vor putea merge în Italia

Sursa foto: Vlad Voiculescu/Facebook

România a încheiat un acord cu Italia prin care 5 pacienţi români pe an vor putea să fie transplantaţi pulmonar, a precizat ministrul Sănătăţii.

Potrivit lui Vlad Voiculescu, unicului centru în care se făcea transplant pulmonar, de la Spitalul Sfânta Maria din Capitală, i-a expirat acreditarea pe 9 martie şi nu a mai cerut alta.

Așadar, în acest moment există o şansă la viaţă pentru pacienţii români aflaţi pe lista de transplant pulmonar de la ANT, la una din cele 5 clinici de specialitate din Italia.

”Acordul presupune colaborarea dintre ANT şi Institutul Naţional de Sănătate – Centrul Naţional de Transplant din Italia în domeniul transplantului pulmonar, iar acordul reglementează colaborarea dintre cele două instituţii. Vorbim despre zece centre de transplant, zece centre din Italia. (…) Există o limitare la un număr 5 transplanturi pulmonare pe an. Asta este ceea ce s-a putut obţine în acest moment. Nu se pot efectua mai mult de cinci transplanturi pulmonare în Italia pe an”, a arătat ministrul.

În plus, există discuţii avansate şi cu un centru de transplant pulmonar din Franţa, a mai spus Vlad Voiculescu.

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.