Scandalul dintre Primăria Sectorului 1 şi Romprest a ajuns la DNA

Primăria Sectorului 1 a predat Direcţiei Naţionale Anticorupţie, contractul de delegare a gestiunii de salubrizare încheiat cu societatea de salubrizare Romprest în 2008, a anunţat primarul Clotilde Armand. Edilul susţine de asemenea, că societatea de salubrizare a prejudiciat comunitatea locală cu 117 milioane de lei.

La rândul său Compania Romprest, a afirmat printr-un comunicat de presă, că este gata să pună la dispoziţia autorităţilor toate documentele necesare îndeplinirii misiunilor de control, precizând că aşa a procedat de fiecare dată când a fost solicitată.

Potrivit acestui comunicat, contractul de delegare a gestiunii de salubrizare încheiat în 2008, despre care primarul Clotilde Armand a spus că a prejudiciat comunitatea locală cu 117 milioane de lei, se află în posesia autorităţilor judiciare, el fiind deja predat de către Romprest prin plângerea penală pe care compania a depus-o în cursul lunii decembrie 2020 împotriva primarului Sectorului 1.

Firma de salubrizare a mai precizat prin intermediul comunicatului, că toate sumele plătite către Romprest au fost acceptate la plată de către autoritatea locală în conformitate cu prevederile contractului de delegare şi ale actelor adiţionale la acesta, toate aprobate prin Hotărâre a Consiliului Local al Sectorului 1, toate prestaţiile au fost confirmate, iar facturile emise pe baza proceselor verbale au fost aprobate la plată şi certificate de direcţiile primăriei abilitate în acest scop.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.