VIDEO: Petruța Gurban (Biolog Specialist) – „Este important să detectăm anticorpii”

Anticorpii, un subiect extrem de actual. Despre rolul lor, cum sunt obținuti, cum ajută și alte detalii importante au aflat Andreea Bratu și Alex Minculescu de la Petruța Gurban, Biolog Specialist și Coordonator Departament Biologie Moleculară în cadrul Centrului de Genetică Medicală Personal Genetics (www.personalgenetics.ro), invitată în matinalul „Bună dimineața, București!”, pe 98.3 FM și live pe Facebook-ul București FM, via Zoom.

„Este important să detectăm anticorpii, pentru a ști dacă suntem protejați pentru o nouă reinfecție. Numărul lor încă nu este relevant. Sunt necesare studii pe un interval mai mare de timp. Nu se cunoaște acest lucru în acest moment. Important e să știi că îi ai, dar pragul nu a fost încă decis. Fiecare om e diferit, răspunde diferit la infecție sau la vaccin”, spune specialistul.

Dacă vrei să afli care sunt metodele de identificare a anticorpilor, care e diferența dintre anticorpii dobândiți prin vaccinare și cei prin boală, cand se obțin aceștia, vezi VIDEO.

Bilologul Petruța Gurban explică: „Nu există un interval de verificare a anticorpilor. Studiile spun că în prima săptămână și a doua de la infecție sau de la vaccinare sistemul imun este activat și începe producerea de anticorpi. Pe la săptămâna a 4-a se produce seroconversia totală.”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.