Principalele propuneri si proiecte de investitii ale bugetului sectorului 6 pentru anul 2021

Edilul sectorului 6, Ciprian Ciucu, a prezentat astăzi, in cadrul unei conferinte de presă, care sunt directiile in care sunt cheltuiti banii din sector si care sunt proiectele pe care speră să le finalizeze până in 2024.

Veniturile preconizare pentru acest an la Primaria sectorului 6 sunt de 1,25 miliarde lei, cheltuielile estimate fiind de 1,27 miliarde lei. Depasirea bugetului este cauzata de demararea unor investitii noi. Daca, in acest an, investitiile ajung la 30% din buget, se spera ca ele sa ajunga la 40% din buget in urmatorii 4 ani.

In cadrul conferintei, primarul a anuntat ca cea mai mare parte din bugetul cheltuielilor de personal merge spre DGASPC, institutie care numara peste 1000 de persoane in schema, salariul acestora depasindu-le pe cele din alte foruri aflate in intretinerea primariei. Urmeaza ca, in baza unei analize interne, 100 de persoane, din schema DGASPC, sa fie concediate dar fara desfiintarea serviciilor respective.

Defalcarea bugetara, fara a lua in calcul institutiile subordonate, inseamna: 76% investitii, 12% cheltuieli de personal, 9% cheltuieli materiale.

Principalele proiecte ce urmeaza sa fie derulate in acest mandat sunt: amenajarea coronamentului Lacului Morii, pentru care exista studii de fezabilitate, planuri si proiecte, investitie ce va demara anul acesta, dupa votarea bugetului.

Amenajarea Insulei Lacului Morii, investitie legata de cea anterioara, dar decalata cu 6 luni. Se spera ca pana in vara viitoare, Lacul Morii sa fie principala zona de promenada pentru locuitorii din sector.

Zona Lacului Morii dinspre localitatea Chiajna este vizata spre amenajare si dezvoltare in urmatorii 3 ani.

Tot la capitolul timp liber si cultura, se continua lucrarile la Centrul Cultural Favorit si la Cinematograful Giulesti. In plus, pentru ambele zone se doreste amenajarea de piatete.

Amenajarea strazii Liniei se va face minimal si non-invaziv, dupa avizarea de la Consiliul General al Municipiului Bucuresti, Aceasta zona nu va ajunge in portofoliul primariei de sector intrucat Primaria Generala va dezvolta, în urmatorii 2 – 3 ani, proiectul trenului usor – metropolitan.

Pentru confortul cetatenilor, se vor demara lucrari de amenajare peisagistica in Drumul Taberei: se vor amenaja trotuare si se va planta material dendro-floricol.

Mobilitatea urbana are un loc aparte in peisajul dezvoltarilor. Se intentioneaza transformarea Vaii Largi in drum expres, prevazut si cu piste de bicicleta, care sa lege Valea Cascadelor de Prelungirea Ghencea.

De asemenea, se intentioneaza ca strazii Preciziei sa-i fie facuta legatura directa cu Autostrada A1, astfel incat, b-dul Iuliu Maniu sa fie descongestionat.

Pentru Drumul Osiei si Drumul Rotii s-a luat in calcul transformarea in strazi cu sens unic, astfel incat comuna Chiajna sa poata fi conectata rapid la b-dul Iuliu Maniu.

In cadrul cvartalelor de blocuri si langa statiile de metrou se are in vedere demararea unui proiect pilot privind amenajarea de parcari pentru biciclete.

Aglomeratia de autovehicule impune constructia de parcari supraterane, in acest sens, au fost identificate 10 astfel de locuri pretabile.

Cresterea calitatii vietii si gestionarea deseurilor obliga autoritatile locale sa desfiinteze ghenele blocurilor si sa le inlocuiasca cu 120 de puncte de colectare selectiva. Deocamdata proiectul treneaza intrucat nu exista un statut pentru Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara, cea care cuprinde toate primariile Municipiului Bucuresti.

Constructia noilor cvartale de blocuri impune si dezvoltarea retelei de utilitati si canalizare, precum si dezvoltarea unitatilor de invatamant preuniversitar. Se are in vedere constructia a doua crese noi, 4 gradinite noi, 5 – 8 corpuri de scoli noi, eficientizarea energetica pentru 7 unitati de invatamant si autorizare ISU, precum si obtinerea de avize ISU pentru alte 21 de unitati de invatamant.

Lipsa unui spital in acest sector a facut ca autoritatile sa solicite catre Primaria Generala un teren in zona Valea Cascadelor pentru constructia unui spital multidisciplinar cu 100 de locuri. Deocamdata, raspunsul treneaza.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.