Pompierii sunt la datorie de Paștele Catolic

Foto: Olga Stancu

Peste 5.000 de pompieri vor fi, zilnic, la datorie în acest sfârșit de săptămână!

De Paștele Catolic, IGSU va monitoriza pemanent evoluția dinamicii din teren, iar, la nevoie, vor fi dispuse măsurile imediate pentru optimizarea misiunilor de răspuns în sprijinul comunităților.

Zilnic, echipajele de pompieri sunt pregătite să intervină pentru acordarea asistenței medicale de urgență, stingerea incendiilor și salvarea persoanelor din medii ostile vieții.

Vor fi pregătite și peste 500 echipaje SMURD și 131 autospeciale pentru descarcerare.

În Noapte de Înviere, în căminul credincioșilor catolici va arde lumina de Paște.

Cu acest prilej, cetățenilor li se recomandă să respecte câteva reguli simple pentru a nu deveni victime ale incendiilor:

  • lumânările sau candelele aprinse să fie așezate într-un suport incombustibil (exemplu: într-o farfurie cu puțină apă) și să nu fie amplasate în apropierea hainelor sau a altor textile.
  • în nicio situație, să nu fie lăsate lumânările sau candelele aprinse nesupravegheate
  • nu adormiţi cu lumânările aprinse.

De asemenea, peste 10.000 de poliţişti şi efective suplimentare de jandarmi vor acţiona în toată ţara, pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice în perioada Paştelul Catolic.

Ei sunt pregătiţi să intervină, dacă va fi nevoie, în situaţii de urgenţă, dar vor urmării, mai ales, să prevină activităţile sau comportamentele care pot favoriza răspândirea virusului SARS-CoV-2 – a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Monica Dajbog.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.