Mai multe burse pentru elevii din sectorul 3

Sursa foto: Andra Radu

Sedința ordinară în care s-a reunit Consiliul local al sectorului 3 a avut 9 puncte pe ordinea de zi.

Prin primul proiect votat s-a stabilit numărul de burse destinate elevilor din ciclul preuniversitar. Față de semestrul I, numărul burselor a crecut cu peste 4.500 și, pentru că bugetul anului 2021 nu a fost votat, conform legii, autoritățile locale trebuie să le platească la cuantumul primului semestru. Astfel, bursa de performanță pentru elevii din ciclul primar și gimnazial rămâne de 200 de lei, iar bursele de merit pentru liceeni, de 400 de lei.

„Pentru elevii din ciclul primar sunt 43 de burse de performanţă de câte 200 de lei lunar, trei burse de merit de câte 100 de lei pe lună, 825 de burse de ajutor social de câte 150 de lei pe lună, 28 de burse de ajutor social ocazional de 150 de lei.

Pentru elevii din ciclul gimnazial sunt prevăzute 40 de burse de performanţă de câte 200 de lei lunar, 8.719 de burse de merit cu un cuantum de la 100 de lei la 140 de lei pe lună, 304 burse de studiu de câte 150 de lei pe lună, 795 de burse de ajutor social de câte 150 de lei lunar, 19 burse de ajutor social ocazional de câte 150 de lei.

Pentru elevii din ciclul liceal sunt menţionate 31 de burse de performanţă de câte 400 de lei lunar, 5.285 de burse de merit de la 200 de lei la 1.000 de lei lunar, 551 de burse de studiu de câte 300 de lei pe lună, 1.447 de burse de ajutor social de câte 300 de lei pe lună”, prevede proiectul.

Rețeaua de învățământ din sectorul 3 în anul școlar 2021 – 2022 va suferi două modificări: se înființează grădinița particulară “Princess Baby Care” și își închide activitatea “Școala Tehnică Postliceală de Artă Teatrală și Cinematografică” prin adresa înaintată de Inspectoratul Școlar al Municipiului Bucuresti.

Datorită contextului pandemic actual, votat pozitiv a fost și proiectul prin care se prelungește acordarea stimulentului financiar cabinetelor medicilor de familie cu încă 3 luni, condițiile acordării fiind aceleași. Stimulentul este în cuantum de 10 mii de lei/cabinet. Până în prezent, aproximativ 10% din totalul cabinetelor medicilor de familie au aplicat pentru această facilitate, adică 26 de cabinete.

La propunerea primarului Robert Negoiță, a fost aprobată hotararea prin care se reorganizează aparatul de specialitate al primarului. Observăm, prin această acțiune, cum compartimentul digitalizare iese din sfera de influență a aparatului administrativ și se transformă în direcție (Direcția Informatizare Servicii Publice), iar Serviciul Corp-control se va transforma în direcție. Se înființează, pe lângă Poliția Locală, Biroul de Control Protecția Mediului cu 1 + 12 angajați. S-au votat organigrama, statul de funcții și Regulamentul de Ordine si Funcționare pentru familia ocupațională “Administrație”.

În strânsă legatură cu votul anterior, au fost aprobate și salariile acestor funcționari. Astfel, secretarului general îi va crește salariul de bază cu 300 de lei față de iunie 2020, iar un șofer I, cu toate gradele parcurse, va rămâne la același salariu de bază.

Reorganizarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului sector 3 s-a facut sub aspect tehnic. Au fost votate organigrama, statul de funcții și Regulamentul de Ordine și Funcționare. A fost suplimentată cu 150 de posturi lista asistenților personali necesari îngrijirii persoanelor cu handicap grav.

PUD-ul din str Matei Basarab a fost readus la vot după o lună, dar nici de această dată nu a reușit să-i convingă pe consilierii locali

Conform Codului Administrativ, președintele ședintelor consiliilor locale se schimbă trimestrial, ceea ce însemnă că la viitoarea ședință de consiliu, pentru sectorul 3, acesta va fi Constantin Neaga, consilier PNL.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.