Evacuarea şi demolarea spaţiilor comerciale, la stația de metrou Ștefan cel Mare!

Sursa foto: Radu Mihaiu/facebook

Evacuarea şi demolarea spaţiilor comerciale amplasate ilegal pe domeniul public al statului a început în această dimineaţa la staţia de metrou Ştefan cel Mare, a anunţat Ministerul Transporturilor.

Termenul limită pentru eliberarea spaţiilor comerciale amplasate în incinta staţiilor de metrou a expirat vineri, 2 aprilie, conform unei notificări transmise de Metrorex firmei care administrează aceste unităţi.

Radu Mihaiu a afirmat că proprietarii vor fi din nou notificați să vină să-și ridice bunurile, iar în caz contrar acestea vor fi strânse de reprezentanții primăriei și sigilate.

„Marfa din chioșcurile care nu fost evacuate va fi preluată cu proces verbal și depozitată, iar proprietarii vor putea să o recupereze”, a precizat primarul Sectorului 2.

Acesta s-a aflat la fața locului, la stația de metrou Ștefan cel Mare, în această dimineață, și a făcut mai multe declarații, între care faptul că și la Piața Iancului mai multe magazine vor fi demolate. Edilul Sectorului 2 a mai precizat că acele contrucții nu aveau avize și fuseseră construite ilegal.

Amintim că reprezentanţii Metrorex precizau că această măsură a fost luată deoarece, în urma analizelor efectuate pe teren, s-a constatat că spaţiile comerciale care activează în reţeaua de metrou pun în pericol siguranţa transportului subteran, cu afectarea directă a exigenţelor de securitate la incendiu şi evacuarea persoanelor în caz de urgenţă.

Totuși, reprezentanţii USLM au precizat că toate magazinele de la metrou au fost construite conform legislaţiei in vigoare, cu aprobarea Metrorex, iar 80% dintre acestea sunt proprietatea sindicatelor din metrou.

Ministrul Transporturilor a subliniat, la rândul său, că, în condiţiile în care acele chioşcuri nu vor fi ridicate până la data limită, „se va restabili legea”.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.