Nicușor Dan a anunțat lansarea în dezbatere publică a bugetului Primăriei Capitalei!

În urmă cu câteva momente, primarul general Nicușor Dan a anunțat, pe pagina sa de socializare, lansarea în dezbatere publică a bugetului Primăriei Capitalei pentru anul în curs.

„Am lansat în dezbatere publică proiectul bugetului Capitalei pentru 2021. E un buget care face curățenie în primărie și pregătește construcția Noului București. În ciuda constrângerilor pe care le avem, am reușit să deblocăm investițiile și să planificăm câteva obiective importante pentru Capitală”, scrie Nicușor Dan.

Una dintre direcțiile importante ar urma să fie, conform propunerii de buget, modernizarea rețelei de termoficare a Bucureștiului. Conform paginii de socializare a edilului Nicușor Dan, ar fi vorba despre „circa 32 de kilometri, cu accent pe zonele critice”.

Primarul Capitalei mai promite, pe pagina sa de socializare, și reluarea lucrărilor la Pasajul Doamna Ghica, „în colaborare cu Primăria Sectorului 2”. Nicușor Dan spune că a propus alocarea a 39 de milioane lei pentru această lucrare de investiții.

„Adiacent, finalizăm lucrurile la parcarea de tip park & ride de la Cora Pantelimon, tot în sectorul 2”, mai promite primarul Capitalei.

Tot potrivit paginii de socializare, Nicușor Dan ar urma să continue lucrările de infrastructură pentru Prelungirea Ghencea.

„Alocăm 40 de milioane de lei și plătim în plus 7 milioane de lei datorii din urmă”, promite edilul.

Cât privește consolidarea clădirilor cu risc seismic, ar urma să continue lucrul pe cele 12 șantiere deschise și să se deschidă „alte câteva șantiere”, scrie Nicușor Dan.

El mai promite refacerea Planului Urbanistic General, „pentru o dezvoltare corectă și echilibrată a orașului”, conform aceleiași pagini de socializare.

Nicușor Dan mai scrie că propune să demareze proiectul pentru semaforizarea inteligentă în București.

Conform edilului, 25 de milioane de lei ar urma să fie alocate pentru reabilitarea fostei clădiri a Primăriei Sectorului 5, de pe Bulevardul Elisabeta.

De asemenea, ar urma să fie bugetate lucrări de reabilitare la două spitale din subordinea primăriei – Spitalul Cantacuzino și Spitalul Theodor Burghele.

Lucrările de reabilitare a Teatrului Ion Creangă vor continua.

În fine, în postarea sa, Nicușor Dan promite finalizarea Registrului Spațiilor Verzi.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.