Bugetul Sectorului 2: Peste 250 de milioane de lei pentru anveloparea blocurilor

foto: Adriana Baciu

Edilul sectorului 2, Radu Mihaiu a prezentat activitatile, programele, proiectele si obiectivele finantate.din bugetul Primariei sectorului 2.

Veniturile preconizare sa ajunga la bugetul local in anul 2021 sunt de 1,30 miliarde lei, cheltuielile estimate fiind de 1,38 miliarde lei.

Cea mai mare parte din buget, 75% reprezinta cheltuielile de functionare, aproximativ 882 milioane de lei, restul de 25% fiind cheltuieli cu investitiile. Unul dintre proiectele principale de investitii este cel de anvelopare a blocurilor de locuinte, proiect derulat pe urmatorii 3 ani cu Banca de Investitii – Luxembourg. Conform datelor contractului, fiecare leu investit de catre primarie, atrage alti 3 lei din creditare externa.

Pasajul Doamna Ghica se bucura de o noua infuzie de capital, 39 de milioane de lei de la Primaria Municipiului Bucuresti carora li se adauga alti 30 de milioane lei din fondul de rezerva al primariei de sector. Data fiind complexitatea lucrarii prin care se doreste infiintarea unei linii de tramvai care sa lege B-dul Pantelimon – Zona Delfinului cu Cartierul Pipera, durata realista de finalizare a acestui proiect este anul 2022. Se spera ca, in acest mod, sa fie descurajata utilizarea masinilor peronale in favoarea transportului alternativ.

Prin Legea 350/2005 se intentioneaza finantarea ONG-urilor si persoanelor juridice care propun proiecte de cultura, evaluate de inspectori independenti. Fondurile estimate: 5,5 milioane de lei.

Bursele scolare pentru anul 2021 sunt in cuantumul cel mai mare de pana acum, 48,5 milioane lei. Ele vor fi platite in continuare conform legii, dar se afla in dezbatere amendamentul prin care se stipuleaza ca scolile care nu fac performanta si nu au elevi care sa absolve exemanele de capacitate sau bacalaureat, dar apar cu foarte multe  burse de merit, acestea sa fie in cuantum minim, 100 de lei conform ordinului de ministru.

Peste 150 de milioane de lei sunt alocati, in acest an, pentru intretinerea, crearea si imbunatatirea spatiilor verzi si a strazilor din sector.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.