Mai multe camere de supraveghere pe raza sectorului 5

Primarul Cristian Popescu Piedone cere montarea mai multor camere de supraveghere pe raza sectorului 5.

În prezent, în sectorul 5 sunt amplasate aproximativ 400 de camere de supraveghere în intersecţii, locuri de joacă, zone adiacente şcolilor şi grădiniţelor şi parcări de reşedinţă.

Acest sistem de monitorizare video a dus la scăderea ratei infracţionalităţii pe raza Sectorului 5. De asemenea, datorită acestui sistem au fost identificate mult mai rapid persoanele care nu respectă liniştea şi ordinea publică, dar şi cele care desfăşurau activităţi de comerţ stradal ilegal sau cele care aruncau sau depozitau deşeuri pe domeniul public. Totodată, datorită acestor camere video autorităţile au putut remedia problemele apărute la unele semafoare defecte şi la unele avarii apărute la reţelele de apă şi canalizare.

„Siguranţa locuitorilor din Sectorul 5 este extrem de importantă. Sistemul de monitorizare ne permite să avem grijă de copiii, părinţii şi bunicii noştri. Datorită acestui sistem putem preveni diverse ilegalităţi pe care unele persoane vor să le săvârşească şi putem identifica mult mai uşor pe cei care nu au respectat legea. Avem camere în apropierea şcolilor şi grădiniţelor, în parcuri sau în intersecţii. Cetăţenii trebuie să ştie că există acest Big Brother care supraveghează. Camerele sunt unele performante, deci putem vedea absolut tot ce mişcă în sector. În perioada următoare vom avea un număr şi mai mare de camere de supraveghere, pentru că locuitorii trebuie să aibă un trai liniştit şi sigur.”, a transmis Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

Lista străzilor unde sunt montate camerele de supraveghere poate fi consultată aici: http://www.sector5.ro/anunturi/lista-locatiilor-unde-sunt-instalte-camere-video-monitprizate-de-dispeceratul-politiei-locale-sector-5/

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.