Piedone vrea să reîntregească Parcul Pecineaga prin exproprieri!

Sursa foto: Facebook/Cristian Popescu Piedone

Edilul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, și-a exprimat intenția de a reîntregi Parcul Pecineaga prin cumpărarea loturilor retrocedate unor proprietari privați.

Piedone a dispus clarificarea situației juridice a terenurilor din zona parcului, pentru a putea negocia apoi cu proprietarii răscumpărarea loturilor retrocedate.

Edilul a subliniat că, terenurile respective fiind amenajate ca spații verzi, cu foarte mulți copaci, o adevărată pădure, pe ele, proprietarii nu vor putea obține autorizație de construire.

De aceea, este normal ca Autoritatea Locală să răscumpere terenurile și să reîntregească parcul, a explicat Cristian Popescu.

Alte terenuri situate în imediata proximitate a parcului ar putea fi utilizate pentru amenajarea de parcări, a mai arătat Piedone.

Oricum, până la clarificarea situației juridice a terenurilor, zonele din parc ce se află în administrarea Primăriei Sectorului 5 intră în reabilitare.

Pentru că deteriorarea suprafețelor anti-traumă și a aparatelor de joacă pun în pericol copiii, Piedone a dispus ca Direcția Tehnică să dea comanda pentru reparații cât mai repede.

Astfel, la dispoziția expresă a edilului, covorul de tartan va fi înlocuit cu unul nou turnat, și care să nu se exfoliere ca cel existent, punând în pericol copiii.

Și băncile urmează să fie înlocuite, iar aparatele de joacă din parc urmează să fie reparate. În cazul în care acestea nu se vor putea repara, vor fi înlocuite.

De asemenea, primarul Sectorului 5 a dispus ca în jurul parcului să fie plantați copaci, iar în parc să fie montate aparate de fitness.

La solicitările cetățenilor, Piedone a dispus să fie amenajat și un spațiu pentru animale.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.