Vlad Voiculescu: Capitala nu intră în carantină de Paști!

Bucureștiul nu intră în carantină de Paști. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, după modificarea criteriilor de carantinare a localităților.

El a precizat că, la fel ca până acum, decizia de carantinare se ia pe baza mai multor factori, și nu automat.

Ministerul Sănătății a modificat ordinul ce cuprinde criteriile pentru instituirea carantinei, iar documentul a fost deja publicat în Monitorul Oficial.

Localitatile vor primi un anumit punctaj pe baza unei grile. Carantina se recomandă atunci când orașele mai mari adună cel puțin 60 de puncte, iar localitățile mai mici cel puțin 70 de puncte.

Pe lângă rata de incidență, se vor lua în considerare numărul de teste efectuate într-o săptămână, rata de pozitivare și gradul de ocupare a paturilor din spitale și din secțiile ATI.

Pe noua grilă, Capitala ar trebui să intre în carantină. Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, susține însă că același punctaj s-ar fi obținut și pe vechea grilă.

De asemenea, Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a precizat că nu a programat o şedinţă, după ce, cu o zi înainte, în Monitorul Oficial, a fost publicat ordinul ce stabileşte criteriile în evaluarea riscului epidemiologic de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 în vederea instituirii carantinei zonale, precizând că acesta nu schimbă situaţia pentru Bucureşti.

„Nu am programat o şedinţă. Ordinul respectiv nu schimbă situaţia. Avem aprobate măsuri pe care le vom aplica în continuare, conform ultimei hotărâri. Dacă DSP/INSP vor face alte propuneri, le vom discuta. Însă acum trendul ratei de infectare este în scădere, aşadar măsurile aplicate funcţionează”, a spus Alin Stoica într-o declaraţie transmisă presei.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.