In vino veritas! Ce vin alegi în funcție de ce mănânci

Consumul vinului a devenit o adevărată artă. Insa nu il bem, asa, dupa cum ne taie capul. Trebuie sa invatam sa-l asociem cu ceea ce mancam. Si cum cel mai consumat aliment din lume este carnea, sa vedem cum se potrivesc cele doua.

Carnea roşie de vită se va asocia cu un vin roşu, sec, precum Feteasca Neagră, cea de porc va fi combinata cu soiuri de vin rosu sec, precum Feteasca Neagra, Merlot sau Pinot Noir, iar carnea de pui sta foarte bine alături de un pahar cu vin alb sec sau demisec, precum Riesling, Chardonnay sau Sauvignon Blanc.

Si mai aveam si alte delicatese. Carnea de vânat poate fi servită tot lângă un pahar cu vin roşu, sec, precum Merlot iar carnea de miel, împreună cu vinuri roşii, seci, precum Cabernet Sauvignon, Feteasca Neagră sau Băbeasca Neagră.

Nu in ultimul rand, carnea de curcan se serveşte împreună cu un vin roşu, sec, aşa cum este Brachetto sau Feteasca Neagră. Cum speram ca v-am deschis apetitul, maine continuam cu pestele si, binenteles, dulciurile.

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.