Primarul Nicușor Dan promite finalizarea unuia dintre cele opt blocuri de locuințe sociale

arhiva

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, le-a promis reprezentanților beneficiarilor că va bugeta sumele necesare pentru finalizarea blocului de locuințe sociale din Prelungirea Ghencea.

Este vorba despre un bloc de 11 etaje, aflat în stare avansată de execuție și în care 114 familii au primit deja repartiții, din septembrie anul trecut.

„Oamenii care au intrat la primarul general au primit asigurări ferme că noua formă de buget, după dezbaterea publică, înainte de a intra în Consiliul General, o să cuprindă această cheltuială, cât să fie finalizat blocul de locuințe sociale din Prelungirea Ghencea”, a declarat pentru București FM Irina Zamfirescu, reprezentanta Frontului Comun pentru Dreptul la Locuire.

Edilul șef al Capitalei știa că proiectul de locuințe sociale din Prelungirea Ghencea este mai amplu, dar nu a promis nimic în legătură cu continuarea acestuia, pentru anul în curs, mai spune Zamfirescu.

Reprezentanta Frontului pentru Dreptul la Locuire spune că, și dacă ar fi finalizate toate blocurile din proiectul inițial, vom fi departe de a putea asigura necesarul de locuințe sociale, măcar pentru cele mai vulnerabile categorii – persoane cu dizabilități, pensionari cu pensii foarte mici etc. Nici nu se poate pune problema persoanelor care lucrează pe salariul minim pe economie, care nu își pot permite nici ele să plătească o chirie la nivel de București sau să achiziționeze o locuință, crede Irina Zamfirescu.

Ea mai spune că există mii de dosare ale solicitanților de locuințe sociale, depuse la Primăria Capitalei, dar și la primăriile de sector. Din păcate, de peste 1 an de zile, Municipalitatea nu mai publică pe site-ul propriu situația solicitărilor de locuințe sociale.

Oricum, numărul dosarelor înregistrate nu oglindește nevoia reală de locuințe sociale care este mult mai mare.
Asta deoarece, multe familii renunță, după câțiva ani, să își reînnoiască dosarele depuse la primării, iar altele nu ajung niciodată să depună un dosar din cauza piedicilor birocratice și a costurilor pe care un asemenea dosar le presupune, a mai arătat Zamfirescu.

În context, trebuie reamintit faptul că proiectul privind locuințele sociale din Prelungirea Ghencea prevedea, la demararea sa, construcția a 8 blocuri, cu un total de 600 de unități locative, dar și a unei creșe și a unei grădinițe.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.