ITF prelungește perioada de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo!

Federaţia Internaţională de Tenis a anunţat că perioada de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, ce vor avea loc în această vară, va fi prelungită cu o săptămână, până pe 14 iunie, în contextul în care turneul de Mare Şlem de la Roland Garros a fost amânat cu o săptămână.

Federaţia franceză de tenis a confirmat săptămâna trecută amânarea cu o săptămână a turneului de Mare Şlem de la Roland Garros, programat iniţial între 23 mai şi 6 iunie.

Astfel, meciurile de pe tabloul principal se vor desfăşura între 30 mai şi 13 iunie, după calificările care vor avea loc între 24 şi 28 mai, a precizat FFT.

Amânarea competiţiei pariziene pe zgură va avea un impact limitat asupra programului internaţional, chiar dacă vor exista doar două săptămâni între finala de la Roland Garros şi startul turneului pe iarbă de la Wimbledon (28 iunie-11 iulie).

Clasamentele ATP şi WTA începând cu 14 iunie vor fi folosite pentru a fi selectaţi jucători eligibili pentru calificarea directă, atât la masculin cât şi la feminin, la simplu şi dublu.

„Schimbarea datei clasamentului, de la 7 iunie la 14 iunie, se face pentru a reflecta noile poziţii după Roland Garros 2021”, a indicat ITF.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.