România – depozit de deșeuri pentru toată lumea!

Romania este depozit de deșeuri pentru toată lumea. Sunt importate ilegal ca produse second-hand sau obiecte de uz casnic și intră în țară prin portul Constanța.

Numai în ultima săptămână Garda de Mediu și Garda de Coastă au oprit intrarea în țară a peste 130 de tone de deșeuri din Germania, Norvegia, Portugalia și Canada, transmite Sorin Cealera.

Din Germania au sosit containere cu deșeuri încadrate ca „plastic și cauciuc”, care aveau ca destinație o societate din Ploiești. În realitate, erau deșeuri tocate, provenite din echipamente electrice și electronice în amestec cu alte deșeuri care nu pot fi valorificate în instalația de reciclare a societății.

Din Canada au fost expediate către București mărfuri de uz gospodăresc, second-hand, însă comisarii au găsit jucării murdare și dezasamblate, veselă de unică folosință, casete video și audio uzate, cabluri de alimentare incompatibile cu sistemul din România.

Alte 30 de tone de deșeuri amestecate, încărcate în Portugalia, cu destinația Călărași și Norvegia cu destinația Brăila, declarate ca resturi din material plastic, au fost oprite și întoarse la expeditori.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.