VIDEO: Măriuca Mihăilescu – „Nu a fost un an ușor și acesta a fost și pretextul: să dăm o mână de ajutor acestor copii, să le dăm materia cumva pe înțelesul lor”

Despre cu pot învăța elevii de clasa a VIII-a pentru Evaluarea Națională de pe TiKTok, Youtube, Instagram și Facebook, prin intermediul unor video-uri educaționale care conțin cele mai importante concepte din materia de Limba și literatura română a aflat Andreea Bratu de la Măriuca Mihăilescu (Fondator afostodata.net), invitată în matinalul „Bună dimineața, București!” pe 98.3 FM și live pe Facebook-ul București FM, via Skype.

„Proiectul este despre cei care beneficiază de el. Vrem ca mesajul să ajungă la cât mai mulți elevi. Mai sunt 2 luni până la acest examen de pe 22 iunie. Nu a fost un an ușor și acesta a fost și pretextul: să dăm o mână de ajutor acestor copii, să le dăm materia cumva pe înțelesul lor. Pe a www.afostodata.net și pe conturile de Social Media veți găsi materia pentru Limba și Literatura Română pentru Evaluarea Națională 2021”, explică Măriuca Mihăilescu.

Dacă vrei să afli care sunt temerile părinților și ale elevilor legate de noile moduri de evaluare, cu ce abordare a venit profesorul de Limba și literatura română Bogdan Rațiu din Târgu-Mureș, cum au reacționat profesorii și părinții la această inițiativă, ce spune despre rezultatele la Evaluarea Națională, vezi VIDEO.

„Feed-back-ul pe care îl primim de la profesori este unul foarte pozitiv. Mulți sunt încântați că prin aceste clipuri de pe YouTube îi atrag pe copii spre învățare. Copiii sunt încântați, pentru că i-am ”agățat” pe contul nostru de TikTok unde, sub hastag-ul ”învațăpetiktok” sunt exemple foarte haioase legate de materia de Limba Română”, spune Fondatorul afostodata.net.

Măriuca Mihăilescu punctează: „Sunt 12 filmulețe pe care le postăm luni și joi, câte un material nou. Seria de 12 clipuri se încheie la finalul lunii aprilie. În cele 2 luni vrem să facem un heavy rotation. Materialele sunt gratuite, au un link de download, că ne adresăm și copiilor care nu au acces la Net și dacă le descarcă în tabeltă pot avea acces la ele și acasă, chiar daca nu au internet. Mă bucur că profesorii au primit cu inima deschisă acest proiect. Acesta este primul semn de schimbare. E important să ținem pasul. Ne găsiți pe site, Youtube A fost Odată, facebook.com/afostodată și TikTok.com/ a_fost_odată.”

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.