MS Ioana Mihaila: Trei priorități, pe lângă gestionarea pandemiei

Ioana Mihăilă, noul ministru al Sănătății, a susținut prima conferință de presă după ceremonia de învestitură.

„Mandatul meu se va concentra, pe lângă gestionarea pandemiei, pe următoarele trei priorităţi: în primul rând, atragerea şi utilizarea de fonduri europene pentru reforme şi investiţii în Sănătate. În cadrul PNRR am propus investiţii de 2,6 miliarde de euro în infrastructura spitalicească. Aceste investiţii, implementate corect, pot să facă pentru oameni diferenţa între viaţă şi moarte, între a primi un tratament adecvat în ţară şi a trebui  să meargă în strătinătate, diferenţa între demnitate şi disperare.

În al doilea rând, creşterea accesului la servicii medicale de bază. Investiții de 330 milioane de euro în asistența prespitalicească: ambulatorii, caravane medicale etc.

În al treilea rând, reforma managementului spitalelor şi a serviciilor de sănătate. Avem nevoie de oameni bine pregătiți. Pentru asta vom continua concursurile pentru CJAS și Adrian Gheorghe va avea tot sprijinul meu pentru ca acest proces să fie de succes. Vom organiza concursuri corecte pentru celelalte funcții de manangement din sistemul sanitar”, a declarat ministrul Sănătății.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.