România, în Grupa B, la Jocurile Olimpice de la Tokyo!

Sursa foto: Comitetul Olimpic si Sportiv Roman/Facebook

Selecționata de fotbal a României a fost repartizată în Grupa B la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Tricolorii vor juca alături de Noua Zeelandă, Coreea de Sud și Honduras, conform tragerii la sorți de la Zurich.

”La prima vedere, pare o grupă bună, dar imprevizibilă, pentru că nu cunoaştem competiţia şi presiunea care vine odată cu participarea la Jocurile Olimpice. Coreea de Sud este câştigătoarea Cupei Asiei la nivel U23, cu victorii pe linie, Noua Zeelandă a marcat 33 de goluri în 5 meciuri la turneul de calificare, iar Honduras, care se află la a patra participare consecutivă la Jocurile Olimpice, a eliminat SUA în calificări. Nu mă aştept la meciuri uşoare, dar mergem cu aceeaşi încredere ca la Europeanul de tineret, fără să ne gândim că, după coeficient, am fost în ultima urnă valorică. Am încredere că vom reuşi o performanţă importantă”, a declarat Mirel Rădoi, antrenorul selecţionatei României.

Componenţa celor patru grupe este următoarea:

Grupa A: Japonia, Africa de Sud, Mexic, Franţa;
Grupa B: Noua Zeelandă, Coreea de Sud, Honduras, România;
Grupa C: Egipt, Spania, Argentina, Australia;
Grupa D: Brazilia, Germania, Coasta de Fildeş, Arabia Saudită.

Primele două echipe din fiecare grupă se califică în sferturile de finală.

Turneul de fotbal din cadrul Jocurilor Olimpice va debuta pe 21 iulie și se va încheia pe 7 august. Jocurile Olimpice de la Tokyo au fost iniţial programate în 2020, dar au fost amânate pentru anul acesta din cauza pandemiei.

România s-a calificat în urma prestației echipei naționale sub 21 de ani la Campionatul European din 2019, competiție la care a ajuns în semifinale.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.