Acțiuni de ecologizare, cu ocazia Zilei Pământului

Foto: Olga Stancu

Primaria Sectorului 4, prin S.C. Totul Verde S.A., a marcat Ziua Pământului printr-o ampla actiune de igienizare a sudului Capitalei!

Anul acesta, a fost aleasă zona Parcului Natural Delta Văcărești. Salariatii societății Totul VERDE SA, împreună cu voluntari de la Asociația Alianța Pentru Pădure și de la Asociația Studenților Geografi de la Universitatea București, au strâns zeci de saci cu gunoaie, încercând să nu deranjeze viețuitoarele care constituie fauna din areal, se arată într-un comunicat de presă emis de Primăria Sectorului 4.

Gunoaiele strânse de către participanți au fost triate, iar la sfârșitul acțiunii, cu ajutorul logisticii puse la dispoziție de către Totul Verde, s-a trecut la reciclare și la depozitarea acestora în zonele special amenajate.

”Este extrem de important să întelegem că, doar împreună, putem salva planeta Pământ și să avem un viitor mai curat și mai verde”, a declarat primarul sectorului 4, Daniel Baluță.

Și în sectorul 5 au avut loc acțiuni de ecologizare cu ocazia Zilei Pământului.

Potrivit unui comunicat de presă, în urma mai multor sesizări, societatea de salubrizare a Primăriei Sectorului 5 s-a deplasat pe strada Radu Constantin, la numărul 21, unde, în spatele blocului, se afla ascunsă de un morman de deșeuri și o construcție ilegală în care se consumau droguri.

Primarul sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a coordonat din teren acțiunea de ecologizare, dar și pe cea de demolare a construcției ilegale.

Tot în urma unor sesizări, edilul s-a deplasat cu echipa Primăriei pe strada Toporași, la blocul nr. 1, unde tencuiala unui balcon amenința siguranța trecătorilor. În urma acțiunii, tencuiala balconului a fost dată jos, iar zona a fost asigurată.

De asemenea, edilul Cristian Popescu Piedone a laudat locatarii pentru felul în care îsi gospodaresc spatiile verzi din jurul blocului. El i-a asigurat de tot sprijinul necesar, inclusiv cu materialele de care au nevoie pentru a-si întretine si înfrumuseta gradinile.

”De Ziua Pământului, trebuie să conștientizăm ca toți suntem responsabili când vine vorba de protecția și menținerea unui mediu curat, pe care să-l lăsăm moștenire generațiilor viitoare. În calitate de primar al sectorului 5 mi-am luat angajamentul de a conduce această luptă împotriva poluării și a celor care o produc. Împreună cu voi, cetățenii, vreau să schimbăm radical fața acestui sector. Curățarea și modernizarea sectorului 5 continuă!”, a transmis Cristian Popescu Piedone.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.