Astăzi este Ziua Planetei Pământ

sursa foto: youtube

În fiecare an, la 22 aprilie, se sărbătorește Ziua Planetei Pământ (Earth Day), manifestare care, în 2021, are ca temă: Restaurează-ți Pământul!

Ziua Planetei Pământ a fost declarată sărbătoare oficială de către Organizația Națiunilor Unite (ONU), în anul 2009.

Evenimentul isi propune să atragă atentia asupra schimbărilor climatice – cea mai mare provocare pentru viitorul umanităţii şi pentru ecosistemele planetei.

De mai bine de o jumatate de secol de Ziua Pământului cetatenii, ong-urile si autoritatile incearca sa dea un răspuns la criza in care se afla mediul si sa ofere solutii pentru trecerea spre o economie durabilă, care să funcţioneze atât pentru oameni, cât şi pentru planetă.

Manifestările Zilei Pământului în 2021 au început cu un summit global al tinerilor pentru climă condus de Earth Uprising, în colaborare cu My Future My Voice, OneMillionOfUs şi cu alte sute de tineri activişti pentru climă, la 20 aprilie 2021. Acest eveniment digital a examinat legătura dintre criza climatică şi problemele legate de poluare, sărăcie şi pandemie. O altă acţiune în cadrul summit-ului a inclus şi activişti proeminenţi de pe toate continentele, care s-au concentrat pe rolul crucial pe care îl joacă educatorii în combaterea schimbărilor climatice.

În paralel cu summitul global privind clima, earthday.org organizează, pe 22 aprilie 2021, cel de-al doilea eveniment digital Earth Day Live, pe site-ul său, prin ateliere de lucru, discuţii de grup şi spectacole speciale concentrate pe tema Restore Our Earth – abordând procesele naturale, tehnologiile ecologice emergente şi gândirea inovatoare care pot reface ecosistemele lumii.

Ziua Plantei Pământ a fost inițiată de senatorul american Gaylord Nelson ca zi de luptă împotriva poluării.
A fost marcată pentru prima dată la 22 aprilie 1970, când aproximativ 20 de milioane de americani au participat la manifestații anti-poluare pe întreg teritoriul Statelor Unite, manifestații reunite sub numele de ”Ziua Pământului”.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.