Cristina Neagu se retrage temporar de la echipa națională!

Cristina Neagu se retrage temporar de la echipa națională de handbal feminin a României.
Cea mai buna handbalistă din ultimii ani a anunțat, după meciul cu Macedonia de Nord, că se retrage temporar de la națională, dar speră să revină anul viitor. Neagu a spus că a acumulat multă oboseală și că are nevoie de o pauză anul aceasta.

Handbalista a mai spus că nu exclude posibilitatea de a continua la națională până în 2024, când ar dori să participe la Jocurile Olimpice.

”Vine o pauză pentru mine. Cel mai probabil, nu o să joc la naţională în 2021. Sper să am mai multă energie la anul, să fiu mai motivată. Am acumulat oboseală fizică, psihică, am avut parte de câteva accidentări în ultimul an şi cred că e un moment bun să mă odihnesc, apoi să revin cu dorinţe noi. De la anul voi continua să joc la naţională, vreau să merg la Jocurile Olimpice. Sunt calificări pentru Euro de la anul, e Campionatul Mondial. Nicio echipă nu trebuie să depindă de o jucătoare. Fetele vor învăţa să joace şi fară mine. Nu vorbim de o retragere definitivă, e ceva temporar. Am nevoie doar de o pauză, am nevoie să-mi încarc bateriile. Dacă o să fiu sănatoasă şi voi conntinua să joc pentru echipa de club, cu siguranţă mă voi întoarce şi la naţională. Dacă ne calificam la Tokyo, era posibil să vorbim despre o retragere definitivă de la naţională. Îmi doresc o altfel de ieşire din handbal. La Paris, în 2024, deja o să am 36 de ani. Dar, mai e mult până acolo, îmi doresc să fiu sănătoasă”, a declarat Cristina Neagu.

România s-a calificat miercuri la Campionatul Mondial din 2021, după ce a învins reprezentativa Macedoniei de Nord, cu 35-20, în manșa secundă a barajului pentru turneul final din Spania.

Cristina Neagu a fost desemnată de patru ori cea mai bună jucătoare a lumii de către Federația Internaționala de Handbal.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.